Cela Ceramica ondersteunt ‘BIG FIVE’ van MOVE4KIDS.be

Groot worden doe je niet alleen. Daar heb je een familie voor nodig.
Met Kids4Kids bouwen we mee aan een warm nest voor kinderen die minder geluk hebben.

Wij bij CELA-CERAMICA geloven dat SAMENwerken erg belangrijk is.

In een wereld die steeds sneller lijkt te draaien en waarin persoonlijke successen vaak als het hoogste goed worden beschouwd, is het verfrissend om te zien dat er nog steeds organisaties en initiatieven zijn die de nadruk leggen op het belang van samenwerking, compassie en het delen van geluk. Een van die bewonderenswaardige initiatieven is Kids4Kids en hun recente project genaamd “Move4Kids.” Kids4Kids biedt wereldverbeteraars een manier om leeftijdsgenootjes te helpen die het minder goed hebben dan zijzelf. Hun inzet wordt beloond met een fantastische sportdag in het gezelschap van enkele van Belgiës meest bewonderde topatleten, zoals Kim Gevaert, Ann Wauters, Hans van Alphen en Aagje Vanwalleghem. Deze sportdag is echter niet zomaar een sportevenement; het is een viering van vijf kernwaarden die Kids4Kids koestert en aanmoedigt bij kinderen overal ter wereld: Sport, Anders, Moed, Energie en Nooit Opgeven.

Sport: Bij Kids4Kids staat sport en beweging centraal. Ons lichaam mag geen transportmiddel worden voor ons hoofd. Wij willen de kinderen een kans geven om op een originele manier in contact te komen met verschillende sporten. We willen dat elk kind zich lekker in zijn vel voelt, letterlijk en figuurlijk. Sport is een geweldige manier om gezondheid en teamwork te bevorderen.
Anders: Deze sportdag zal anders verlopen dan wellicht verwacht wordt. Het wordt een unieke ervaring voor iedereen. Ieder kind mag hieraan deelnemen. Alle kinderen zijn in onze ogen gelijkwaardig, maar ook een beetje anders. Zo mooi anders. Niet meer of minder, maar anders. Ieder kind mag bij ons anders ‘zijn’ en wordt omarmd voor hun unieke persoonlijkheid.
Moed: De oorspronkelijke betekenis van ‘moed’ is je verhaal vertellen met heel je ‘hart’. Wij gaan kinderen bezielen om nog meer vanuit het hart te communiceren. Bij Kids4Kids hechten we veel belang aan de ‘soft skills’. We willen de kinderen helpen om moedig te zijn en geweldloos te vechten voor de goede zaak. Communiceren met empathie en begrip staat hoog in het vaandel.
Energie: Energie stroomt waar de intentie heengaat. Liefde is de meest krachtige energie die er bestaat. We integreren daarom de Ubuntu-filosofie in onze workshops. Ubuntu staat voor ‘menselijk worden door anderen, menselijkheid tonen ten opzichte van anderen, één zijn, ik ben omdat wij zijn.’ Samenwerken en elkaar ondersteunen zorgen voor een betere wereld.
Nooit Opgeven: Het motto “Nooit Opgeven” is niet alleen een inspiratie voor kinderen, maar ook voor ons allemaal. We willen kinderen doen beseffen dat ze hun eigen competitie zijn. Wie opgeeft, wint nooit. Wie wint, geeft nooit op. Het is een krachtige boodschap die veel verder reikt dan het speelveld. We willen kwetsbare leiders vormen voor de nabije en verre toekomst. Kwetsbaarheid is geen kwestie van winnen of verliezen, maar eerder een kwestie van inzien en accepteren dat je meestal niet hebt te kiezen. Er is geen moed zonder kwetsbaarheid.

Dit prachtige initiatief van Kids4Kids verdient alle steun die het kan krijgen. Het draagt bij aan het vergroten van het empathisch vermogen van kinderen en leert hen over sociaal engagement. U kunt een bijdrage leveren aan dit project en zelf een ambassadeur worden door te doneren. Elke bijdrage, groot of klein, maakt een wereld van verschil voor de kinderen die we steunen. Word vandaag nog onderdeel van onze missie en help ons om een betere wereld te creëren voor iedereen.

FIJNE VAKANTIE IEDEREEN
wij zijn terug paraat voor jullie op 8 augustus 2022
close-image